Cypress

Cypress? Det finns många typer av växter som du kan använda för att skapa en häck. En häck är en slags skiljevägg i din trädgård, precis som du skulle göra med ett staket, men med växter. Det ger din trädgård ett naturligt utseende och du har mycket grönska att titta på. En av de mest populära häckväxterna är cypressen.

Varför cypressen?

Det finns dussintals anledningar till varför folk skulle välja en cypress, men några som verkligen sticker ut. Först och främst har detta att göra med cypressens robusthet. Det vill säga: detta träd är mycket motståndskraftigt mot skadedjur och sjukdomar. Vissa träd och växter kan dö om de blir sjuka och det är en stor skam. Chansen att detta ska hända en cypress är mycket liten.

Mycket privatliv

Dessutom ger cypressen dig mycket avskildhet. En häck är såklart vackert, men till en början placerar många en häck för att de vill ha lite mer avskildhet i sin trädgård. Cypressen växer mycket tätt. Det gör att du knappt kan se igenom den och du behöver inte förvänta dig nyfikna ögon från gatan. Dessutom kan denna häck också bli hög, så att du kan se till att förbipasserande inte kan se över häcken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trädgård

Terrassen till ditt drömhus

Uteplatsskydd har många fördelar och gör ditt drömhus ännu vackrare. Genom att välja tak blir din altan en slags förlängning av ditt hem. En plats att koppla av! Sitt alltid ute … Verandaskydd gör ditt nattliv plötsligt mycket mindre beroende av vädret. Det är fortfarande torrt när det regnar och är det för mycket sol […]

Read More
Trädgård

Trädgårdsvagn i plast

Nackdelar med kompositer och (hårt) trä Alla som har ett befintligt komposit- eller trädäck känner till dess irriterande egenskaper. Plankorna är böjda, släta och missfärgade med tiden. Äkta trä spricker också så småningom, ruttnar och till och med ruttnar. Av dessa skäl väljer många att inte välja ett trädäck med trädäck, och det är synd! […]

Read More
Trädgård

Konstgräsmöjlighet

  Jag vill göra ditt drömhems trädgård grönare, men kan du inte se riktig gräsmatta underhåll? Då går vi till konstgräs! Konstgräs har inte bara många fördelar, utan de har också ett överraskande antal användningsområden. Du kan läsa allt i den här artikeln. Typer av konstgräs Det finns många typer av konstgräs tillgängliga. Det finns […]

Read More